517 gr votter

Innimellom diverse annet så har jeg strikka votter, tovavotter. Noen av de er tenkt som julegaver.

Alltid spennende når vottene kommer ut av vaskemaskinen. Ikke bestandig tovinga er like vellykket.
Jeg tovet alle vottene sammen på 30 grader finvask.

DSC_3583

De 3 parene med hvite med hvite votter oppe til høyre er strikket av noe garn jeg fikk fra Sverige fra Stig dem. De hadde kjøpt det på markedet i Øjebyn og det var nok heimspunnet. Det luktet ull og selv om det var hardt spunnet så var det godt å strikke med. 
Jeg måte bruke rester av Hobbygarn i tillegg på det siste paret for å få nok.
Resultatet ble perfekt, vottene ble kjempefine.
De blå er strikket av Fritidsgarn. Et godt garn til toving og som regel blir resultatet bra.
Småvottene foran ble nå ikke helt vellykket. Smilefjes
De hvite er strikket i Viking Naturgarn og er for såvidt ok, myke og gode. Jeg strikket de små med vilje for å passe til en liten kar. Men de ble litt mindre enn forventet så det ble å strekke og strekke og, ja, de passer nok.
Verre ble det med de grønne og gule vottene. De hadde jeg beregnet til 4-5 års størrelse, men de ble nå mere som babyvotter. De er strikket av Trysilgarn. Garnet var fint å strikke med, men tovet altfor mye og vottene virker litt harde. Prøvde å legge de i vann med rikelig med hårbalsam i og slet og strekte de litt, men noe særlig mykere ble de nå ikke.
Det er godt at jeg har barnebarn i alle aldreSmilefjes

votter3

Vottene veide 517 gram til sammen.
Tenk jeg har allerede strikket opp 2705 gram siden årsskiftet.  Og det bare av garn jeg har liggende!
Dette har gitt meg “blod på tann”. Nå er målet å nå 3 kilo før februar er over.
Jeg vet jo at jeg må nok kjøpe garn etter hvert. Det er ikke det at jeg har lite garn, men det er altfor mange enkeltnøster og nøster det bare er brukt litt av. Og ikke forglemme alle restene; 10-20-30 gram av forskjellige kvaliteter og farger.
Men enn så lenge, jeg prøver nå å finne noe fornuftig å bruke restegarnet til. 
Jeg har nok garn til en del større prosjekt også Smilefjes som blunker
og litt (eller kanskje mye)  “luksusgarn” også, he.

Dette innlegget ble publisert i Strikking, Votter og merket med . Bokmerk permalenken.

Ett svar til 517 gr votter

  1. husmorspira sier:

    Ja, her har du jbbet litt, ja 🙂

    Men deilige votter er kjekke å ha!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.